torsdag, juni 03, 2010

Hobby

När Emil inte jobbar är en av hans intressen...














Lek!

5 kommentarer:

Larsson sa...

Rätt inställning, Emil!

Man blir aldrig för gammal för att leka och dessutom, leker man blir man väldigt gammal! :)

The Secret Garden sa...

Hejsan! Jag precis hittat till bloggen och suttit och läst ett tag. Mycket intressant läsning och trevligt skrivet! :)

Själv har jag en islänning som fick fång i fjol sommar och en hovböld som sprack upp i kronranden. Nu har en spricka uppkommit just där. Hoven har ju vuxit ner, det har gått ett år, men nu ställer sprickan till det.
Min undran är om hovens tillväxtcentra uppe vid kronranden är förstört för alltid på grund av att hovbölden sprack upp där?
Skadan av bölden är ju också nedvuxen men ändå fortsätter sprickbildningen från just det ställe vid kronranden där den lilla bölden satt.

Ha det gott!

Irene sa...

Håller me' Larsson! Självfallet! Hon har rätt - det vet jag som är alldeles väldigt gammal.

Hovslagaren sa...

Larsson och Irene! Nej han kommer nog alltid att fortsätta leka! Väl talat!

Hovslagaren sa...

Secret Garden, kul att du hittat hit, välkommen!
Det kan tyvärr vara så att tillverkningen av vägghornet kan vara stört pga hovbölden som du antyder.
Det finns olika typer av sprickor. De flesta brukar vara ytliga och är då mestadels ofarliga. Vad man måste ha koll på är hur djupt sprickan går. Men det ser hovslagaren vid verkning och skoning. Givetvis svårt att de korrekta råd utan ha sett själva sprickan men generellt så gäller det att avlasta väggen. Om t ex sprickan sitter i tådelen så bör man hålla tån något kortare, ev tårikta. I vissa fall sko utan tåkappa då själva kappan kan trycka mot väggen. Det är viktigt att du känner efter ökad värme kring sprickan. Skulle det bli varmt kan det vara en indikation på att det ligger bakterier eller svamp under den.
Du kan själv prova att massera kronranden där sprickan börjar med olja eller liknande. Själv använder jag en produkt som heter "Elastic hoof" som innehåller linfröolja och bivax. Med lite tur får du igång produktionen igen på det skadade stället.
Skicka gärna lite bilder om du vill på:
thomas@estrin.nu
Ha det gott!
Mvh Thomas