tisdag, mars 06, 2012

Som sagt!

Härligt väder!


Börjar hitta rätt ordning i "nya" bilen vilket jag nu hunnit känna på så allt fungerar bra och jag är nöjd!
Det enda som inte är på plats är nu ässjan.









Emil tar en paus i solen!

3 kommentarer:

Maria sa...

Har läst din blogg tidigare men glömt av den ett tag, men nu hamnade jag här igen då jag försöker hitta en lösning till min stackas ömfotade häst...Det här blir långt men behövs lite bakgrund.
Han är en quarter på ca 570 kg med platta ganska små hovar som gör att han har extremt jobbigt att gå barfota.
Tyvärr så är han klumpig/klantig av sig dessutom så nu i vinter har han broddtrampat sig upprepade gånger i kronränderna vilket gett upphov till skador i tillväxten. Har försökt att ha boots i hagen men med närmare metern snö har det inte fungerat... Att han sen tidigare dessutom har gamla skador som nästan helt vuxit ner gör inte hoven mer hållbar.
Spiken i kistan kom nu i början av året, han klev ut i djupsnön i hagen och trampade av sig ena framskon, med viss möda så gick det att få fast en sko igen men bara ett par dagar senare trampade han sig med brodd och orsakade en ganska rejäl skada som inte bara tog i kronranden den här gången utan hoven sprack även nedåt. :(

Vid nästa hovslagarbesök konstaterade både jag och hovslagaren att det där kommer det vara svårt att få en sko att sitta i och väljer att sko av honom. Det har gått bra till nu för 2 veckor sen då det började töa och bli isigt/hårt. Så länge det var mjuk och fluffig snö hade han inga problem att röra sig ute, men nu är det en pina. Han har trakterna kvar men sen finns det inte mycket hovvägg.
Har hittat ett sjukbeslag, www.soundhorse.com som vi ska lägga på honom nu men det känns som man stänger in hoven så mycket.
Min hovslagare föreslog att vi när det torkat upp till våren skulle prova att limma på aluminiumskor med Adhere.

Vet efter att ha läst din blogg att du jobbar mycket med plaster så jag undrar om du nån gång har limmat på skor helt utan sömmar, med den produkten och hur det har fungerat?
//Maria

Qodrofenia med ridtravare i fokus! sa...

Jag måste skriva ett par rader tacka dig för att du delar med dig av din kunskap här i din blogg.Jätte intressant och lärorik läsning =)
mvh/Q

Hovslagaren sa...

Hej, Q!
Tack så mycket för din hälsning, det värmer att höra.
Även om det jag skriver ej är lag så är det kul att få dela med sig till så många intresserade läsare. Flest hästägare såklart vilket också glädjer mig, dvs att fler och fler blir medvetna om vikten av rätt hovvård!
Vi hörs!
Med vänlig hälsning, Thomas